Cambridge United vs Peterborough United

Cambridgeshire Derby

Cambridgeshire derby er ikke nemt at udtale efter et par pints, men kampen er regionens største tilløbsstykke da klubberne er de eneste to professionelle klubber i Cambridgeshire. Rivaliseringen der har stået på siden 1950’erne har budt på 48 kampe mellem de to, med 15 sejre til Cambridge United og 20 til Peterborough United. Senest har Peterborough i den grad haft håneretten da Cambridge må helt tilbage til 1998 for at finde deres seneste sejr i Cambridgeshire-derbyet. Det skal dog siges at holdene blot er stødt sammen 10 gange siden dengang, da Cambridge har været en tur nede i landets lavere rækker.


Med begge hold tilbage i League One har du chancen for at opleve kampen, som ikke kunne opleves i hele 17 år mellem 2001 og 2017. Byerne kan nemt nås med tog fra London og både stemningen og intensiteten kan måle sig med de ofte meget dyrere kampe i hovedstaden. Derbyet har historisk set været tæt og kun få gange er det lykkedes et af holdene at vinde med mere end to mål, så der er næsten garanti for intensitet og fight i hele kampen og intet er givet på forhånd.


Du kan opleve derbyet i den historiske by, Peterborough der med sine godt 200.000 indbyggere er en moderne, men historisk provinsby hvor det er nemt at bruge et par timer inden kampen bliver fløjtet i gang. Byens stadion er London Road Stadium, et ikonisk stadion med over hundrede aktive år og en kapacitet på lige over 15.000 tilskuere. Lidt nærmere London finder du universitetsbyen Cambridge, og at opleve derbyet her, er den perfekte kombination af historie, en af Englands nok smukkeste byer og en fodboldkamp der kan sætte det meste af byen på den anden ende. Byens fodboldstadion er også et historisk et af slagsen, med en historie der går næsten hundrede år tilbage. Abbey Stadium som vil danne ramme om opgøret i Cambridge har en kapacitet på lige over 8.000. Skal du være vidne til Cambridge Uniteds første sejr over ærkerivalerne i 25 år, så kontakt os for at høre mere.

Andre Rivalopgør