Logo of Celtic

Fodboldrejser til Celtic

Ta' med på en fodboldrejse til Celtic FC i byen Glasgow & omegn. Stadionet Celtic Park har plads til 60.000 tilskuere. Klubben ligger i den bedste skotske række kaldet Premiership. Byen Glasgow & omegn har med cirka 650.000 indbyggere en masse spændende seværdigheder, attraktioner og steder at opleve.

Stadion

Celtic Park

content image

Fodboldrejser til Celtic, Glasgow – Celtic F.C.

Den skotske storklub Celtic F.C. fra Glasgow spiller sine hjemmekampe på det genkendelige Celtic Park stadium, der har en kapacitet på 60.000 tilskuere. Klubbens største rivaler er naboklubben Glasgow Rangers F.C. I lokalderbyet ”Old Firm” er der altid er garanti for fyldte tribuner og høj intensitet, både på banen og på tribunerne. Du kan kombinere din fodboldrejse til Glasgow med masser af natur og højlandsbesøg, keltisk kultur og rigtig skotsk aftenliv med rigelige mængder whisky og mørke øl.

Den irske forbindelse og den religiøse krig

Celtic blev grundlagt tilbage i 1887 på et møde i den katolske St. Marys kirke i Glasgow. Byen var dengang hårdt ramt af fattigdom og specielt blandt byens mange irske immigranter var levevilkårene dårlige. Målet med stiftelsen af Celtic F.C. var at samle det irske samfund i Glasgow og skaffe penge til at hjælpe fattige børn i immigrantmiljøerne i byen. Ideen var ikke ny for nogle år tidligere havde man med stor succes grundlagt en anden fodboldklub i hovedstaden Edinburgh som også var målrettet de irske samfund. Denne klubs navn var Hibernian, en klub der også stadig eksisterer og som spiller med i den bedste skotske fodboldrække.

Klubben voksede sig hurtigt stor og allerede efter få år var klubben stort set etableret i den skotske liga. I 1892 rykkede holdet ind på Celtic Park var de har holdt til lige siden. I dag er Celtic Park det største stadion i Skotland og blandt de otte største i Storbritannien. Fra 1892 og frem til århundredeskiftet formåede klubben fra arbejderbyen at vinde ikke mindre end fire skotske mesterskaber og de skulle langtfra blive de eneste i klubbens gloværdlige historie. I de tidlige år formåede klubben blandt andet at vinde mesterskabet seks sæsoner i streg og de blev tilmed den første klub til at vinde ”the double”, altså både mesterskab og pokalturnering i samme sæson.

I mellemtiden steg rivaliseringen mellem de to Glasgow klubber hvor historien mellem katolikker og protestanter har været i mere eller mindre krig med hinanden og ovenikøbet havde været grund til hungersnød, terror og kraftige sammenstød i tidens løb. Og det skulle kun blive værre mellem befolkningsgrupperne og kampene mellem Celtic og Rangers udviklede hurtigt et verdensomspændende ry som det mest intense lokalopgør i verden. Et opgør der blev døbt ”Old Firm” på grund af den historisk store rivalisering og had mellem de to klubbers fangrupper.

Mesterskaber på stribe og europæiske eventyr

I nyere tid har Celtic fortsat deres imponerende bedrifter. I 1957 vandt klubben for eksempel hele 7-1 over Rangers i den skotske ligacup turnering hvor klubbens fans virkelig blev belønnet med en stor fodboldoplevelse. Kampen står stadig som den største sejr til et hold i en skotsk pokalfinale. 10 år senere løb klubben ind i sin mest succesrige sæson nogensinde da de gjorde rent bord med mesterskab, pokaltitel og triumf i Europa Cuppen som det første britiske hold nogensinde. Den europæiske triumf kom i hus efter en 2-1 sejr over de italienske giganter fra Inter Milan på Estadio National i Portugals hovedstad, Lissabon.

Registreret i rejsegarantifonden Nummer: 3350
Registreret i rejsegarantifonden Nummer: 3350