Logo of Hertha Berlin

Fodboldrejser til Hertha Berlin

Ta' med på en fodboldrejse til Hertha Berlin i byen Berlin. Klubben spiller på sin hjemmebane Olympiastadion, med plads til 74.500 tilskuere. Klubben ligger i den bedste tyske række Bundesliga. Den historiske by Berlin har med cirka 3,6 millioner indbyggere en masse spændende seværdigheder, attraktioner og steder at opleve.

Stadion

Olympiastadion (Hertha Berlin's fodboldstadion)

Nuværende turnering

  Fodboldrejser til Berlin - Hertha Berlin

  Et familieprojekt

  Hertha Berlin er en af de ældste klubber i Tyskland. Klubbens historie starter helt tilbage i 1892. De to brødre Fritz og Max Lindner, slog sig sammen med et andet brødrepar, Otto og Willi Lorenz.

  I fællesskab stiftede de en ny klub i den tyske hovedstad. Efter at have arbejdet på det tyske dampskip, Hertha, i 1890’erne fik de to brødrepar inspiration til klubbens navn. Opkaldt efter dampskibet, blev klubben døbt BFC Hertha 92. Det kendte dampskib, lagde også farver til den nye klub. Klubben adopterede skibets blå og hvide farver. Karakteristiske farver, som klubben også spiller i, den dag i dag.

  Klubben kom godt fra land. 3 år efter stiftelsen, vandt klubbens sit første mesterskab. Det opnåede de ved at vinde Brandenburg Football Championship, en turnering også kendt som de Berlinske mesterskaber. En turnering klubben vandt 14 gange i de efterfølgende 30 år.

   

  En ny æra

  I 1923 begyndte en ny æra for klubben. Klubben blev lagt sammen med den økonomisk stærkere klub, Berliner Sport Club. Klubben skiftede navn til det vi kender i dag, Hertha BSC.

  Sammenlægningen skulle vise sig at være en succesfuld en af slagsen. Klubben nåede finalen af det tyske mesterskab 6 år i træk. Det kastede to pokaler af sig, med sejre i finalen i 1931 og 1932. Resten af 1930’erne kastede et par berlinske mesterskaber af sig.

  I slutningen af årtiet begyndte 2. verdenskrig. Det var en krig der satte sit præg på tysk fodbold. En del af fodbolden blev sat på pause, mens krigen raserede. Da krigen sluttede i 1945, blev den liga Hertha BSC spillede i, Gauliga Berlin-Brandenburg, nedlagt. Berlinklubben rykkede videre til Oberliga Berlin. Det var det højeste niveau man som Berlin klub kunne spille på. En liga klubben vandt 4 gange.

  Hertha BSC havde i sine første 60 leveår, cementeret sig som den største klub i Berlin. Da Oberliga Berlin, blev nedlagt i 1962, gik Hertha sammen med de andre dominerende klubber fra andre regioner. Her stiftede de i fællesskab Bundesligaen i 1963. Niveauet i tysk fodbold steg nu markant. Klubben fra Berlin havde det svært. I klubbens første sæson var klubben tæt på nedrykning efter en skuffende sæson. Det blev dog ikke meget bedre en efterfølgende sæson. Klubben rykkede ned, og ville ikke vende tilbage til den bedste tyske række, før 1968.

  Bundesligaens begyndelse

  I 70’erne begyndte det at se bedre ud for hovedstadsklubben. Selvom klubben ikke vandt Bundesligaen, cementerede klubben sig som et af d faste tophold. I pokalturneringen DFB Ligapokal, nåede klubben finalen 3 gange, dog uden at vinde den. Med sin position som et af de faste tophold i Bundesligaen, kom klubben ud i Europa og spille. Klubben kvalificerede sig flere gange Intertoto cuppen og UEFA-cup, som vi kender som Europa League i dag. Klubbens bedste resultat kom med en semifinale plads i UEFA-cuppen i 1978.

  Siden 80’erne har klubben rykket op og ned mellem Bundesligaen og 2. Bundesligaen. I det nye årtusinde har klubben, til trods for et par enkelte nedrykninger, igen cementeret sig som en fast del af den tyske Bundesliga. En turnering klubben endnu ikke har vundet.

  En historisk by

  Tager du med på en fodboldrejse til Hertha Berlin, vil du opleve en by der oser af historie og traditioner. 2. verdenskrig og Berlinmuren har sat sine spor i den historiske by. På en fodboldrejse til Berlin, vil du komme med til en by, der rummer mange historiske og seværdige attraktioner.

  Udover spor fra krigen og murens fald, vil du også opleve det Olympiske Stadion i Berlin. Klubbens hjemmebane de har spillet på siden 1963. Hjemmebanen har navnet efter det blev bygget til de olympiske stadion i 1936. Side da har stadionet, ud over Hertha Berlin, lagt græs stil de største turneringer som VM og Champions League finalen.

  Det enorme stadion med plads til 74.500 tilskuere skal lægge rammen for Berlinkubbens fremtid. En fremtid klubben og byen ser som lys. Mottoet ”The future is Berlin” er blevet optaget og sammen, ser klubben og fansene frem mod en lys fremtid for den traditionsrige klub.

  Registreret i rejsegarantifonden Nummer: 3350
  Registreret i rejsegarantifonden Nummer: 3350