Logo of QPR

Fodboldrejser til QPR

Ta' med på en fodboldrejse til QPR FC i byen London & omegn. Stadionet Loftus Road har blot plads til 19.148 tilskuere. Klubben ligger i den 2. bedste engelske række kaldet Championship. Byen London & omegn har med cirka 9 mio. indbyggere en masse spændende seværdigheder, attraktioner og steder at opleve.

Stadion

Loftus Road

Nuværende turnering

Fodboldrejser til London – Queens Park Rangers F.C.

Queens Park Rangers F.C. som i daglig tale blot refereres til som QPR, hører hjemme i den vestlige del af North Circular, der indrammes af hovedvejen A406. Klubben, der blev grundlagt som Christchurch Rangers tilbage i 1882, spiller sine hjemmekampe på Kiyan Prince Foundation Stadium, et stadion med plads til 19.148 tilskuere. QPR har mange rivaler da området også er hjemsted for klubberne Chelsea F.C, Fulham F.C. og Brentford. De mange London derbys giver normalt garanti for ekstra intensitet, både på banen og på tribunen. Når du tager på rejse til den vestlige del af London, har du alle Londons muligheder lige uden for døren med teatre, koncerter, aktiviteter og natteliv der sprænger alle rammer. Du kan med andre ord kombinere din fodboldrejse med lige præcis det du ønsker i den engelske hovedstad.

Den spæde begyndelse og den sløve start

Queens Park Rangers blev grundlagt i 1882 og har siden 1886 båret navnet Queens Park Rangers. Selve navnet kom fra det faktum af de fleste spillere i klubben kom fra londonområdet, Queens Park der er beliggende i den nordvestlige del af byen. Selvom der i dag ikke er mange spillere der har en relation til området Queens Park har navnet altså fået lov at stå hvilket har gjort både bydel og klub kendt over det meste af Europa.

Klubben trådte ind i det professionelle engelske fodboldsystem omkring 1920 hvor de blev optaget i den daværende tredjedivision. Her skulle klubben, på nær en ganske kort periode, tilbringe de næste fem årtier, frem til 1967 hvor den sikrede oprykning til andendivision. På imponerende vis lykkedes det herefter at rykke direkte videre op i førstedivision, som dog blev en kort fornøjelse på en enkelt sæson.

QPR blev etableret i den bedste række

Holdet fra Vestlondon var dog hurtigt tilbage i det fineste selskab og i 1976 skulle de komme snublende tæt på et engelsk mesterskab, efter en sæson hvor de store fodboldoplevelser havde stået i kø på Loftus Road Stadium. Den uventede placering betød at der ventede mulige fodboldrejser til det europæiske fastland for klubbens fans. I den følgende sæson nåede klubben kvartfinalen i UEFA Cuppen hvor de tabte til AEK Athen efter straffespark.

Efter at have spillet Premier League fra begyndelsen af 1980’erne til midten af 90’erne røg klubben ind i en turbulent periode frem mod midten af 00’erne. Her nåede klubben ned i League One før heldet vente og klubben fik etableret sig i The Championship. Sidenhen er det blevet til sporadiske ophold i Premier League, mens holdet i de seneste år har kæmpet for at sætte et konkurrencedygtigt mandskab sammen.

Få mulighed for at følge QPR’s vej tilbage til Premier League på fodboldrejser til London. Her kan du blandt andet få unikke fodboldoplevelser til et af de stemningsfyldte lokalderbys mod blandt andet Thomas Franks Brentford mandskab.

Registreret i rejsegarantifonden Nummer: 3350
Registreret i rejsegarantifonden Nummer: 3350