Dortmund vs Bayern

Der Klassiker

Et af de største opgør i den tyske bundesliga er topopgøret mellem Ruhr-klubben Borussia Dortmund og de sydtyske mastodonter fra Bayern München, som historisk set har siddet tungt på magten i den bedste tyske fodboldrække. Flere gennem det seneste årti har kampene mellem de to rivaler været direkte knyttet til kampen om det tyske mesterskab, ofte med vinderen af de indbyrdes kampe som mester. Derfor er der også altid mere end ære på spil når de gul- og rødblusede løber på banen foran udsolgte stadions.


Som om kampen om mesterskabet ikke var nok til at holde rivaliseringen kørende, så har Bayern München flere gange pustet til ilden ved at hente nogle af Dortmunds største stjerner til Allianz Arena. Nogle af de spillere der har taget turen mod syd er Mario Götze, Mats Hummels og Robert Levandowski. Disse tre transfers har især betydet en øget rivalisering for Dortmunds fans, hvoraf mange nu ser rivaliseringen med Bayern München sidestillet med Schalke 04, som historisk set altid har været Dortmunds primære rivaler, både på og udenfor banen.


Den tyske storkamp mellem Dortmund og Bayern München spilles to gange årligt i ligasammenhæng og i Dortmund støder de sammen på det frygtindgydende Signal Iduna Park, et Colosseum indenfor fodbolden. Klubbens stadion er især kendt for sin intense stemning, der kun bliver mere intens til ligaens største kampe. Oplev hvordan ”Südtribune” gynger og hvordan over 80.000 tilskuere brøler holdes frem i et derby der på det nærmeste ikke fås mere intenst i den nordlige del af Europa.


Den modsatte kamp spilles for foden af alperne i den sydligste del af Tyskland. Her BMW’s hjemby ligger det topmoderne stadion, Allianz Arena fra 2005 med plads til 75.000 tilskuere. Er du til larm, jubelbrøl og intens kærlighed til de rødblusede vil du sandsynligt gerne befinde dig nær Südkurve, som er her klubbens mest inkarnerede fans sørger for en fuldstændig uforglemmelig atmosfære til de største kampe. Du kan altid spørge os om de bedste pladser nær de mest inkarnerede hjemmefans, så hjælper vi dig med at opfylde den ultimative tyske derby-drøm.

Andre Rivalopgør