Leverkusen vs FC Køln

Rhein-derby

Tyskland har selvfølgelig ruhr-derbyet mellem Borussia Dortmund og Schalke 04, men ikke langt fra Ruhr-distriktet finder du Rhinen, en flod der forbinder to andre bundesliga-byer, hvilket naturligvis har givet grobund for endnu en lokal rivalisering. Her er det domkirkebyen Köln der er omdrejningspunktet og selvfølgelig de rødblusede fra FC Köln. Spørger man de lokale er klubben en naturlig del af topstriden i Bundesligaen og historien med blandt andet mesterskaber i 1964 og 1978 har hjulpet med at holde klubbens fans fast i overbevisningen.


Desværre for FC Kölns trofaste fans led deres overbevisninger noget af et knæk da en relativt ukendt klub fra forstaden Leverkusen pludselig rykkede op i den bedste tyske fodboldrække i 1979. Herefter overtog Bayer Leverkusen stille og roligt magten i området omkring Köln. Det skabte naturligt en kraftig rivalisering mellem de to klubber og da Leverkusen blandt andet vandt Europa cuppen i 1988 og blev nummer to i Champions League i 2002 var det tydeligt at magtbalancen var tippet over, også selvom Bayer Leverkusen aldrig har vundet Bundesligaen.


I de senere år er forskellen mellem de to Rhin-klubber dog svundet meget ind og klubberne fremstår mere lige end i lange tider og dermed er der lagt i kakkelovnen til ekstremt intense og tætte derbys hver gang de to klubber støder sammen. Og stadionoplevelsen, ja den er uovertruffen uanset om du vælger at overvære klassikeren på RheinEnergie Stadion i Köln eller på Bay Arena i forstaden Leverkusen. Førstnævnte er et topmoderne fodboldstadion der blandt andet blev brugt til VM i 2006 og kapaciteten på 50.000 bliver i den grad udnyttet når Bayer Leverkusen kommer på besøg. Bay Arena, som er hjemmebane for Leverkusen, er også et moderne fodboldstadion hvor stemningen også hurtigt kommer på kogepunktet til derbys, men kapaciteten på 30.000 er ikke helt på niveau med RheinEnergie Stadion. Ikke desto mindre har Bay Arena været vært for mange uforglemmelige kampe i både Europacuppen og Champions League. Så uanset om du vælger at overvære derbyet på det store stadion i Köln eller på det legendariske Bay Arena, så kan vi hjælpe dig til den bedste derby-oplevelse.

Andre Rivalopgør