Gladbach vs FC Køln

Rhein-Derby v. 2.0

Hvis du troede at Rhein-derbyet stod mellem FC Köln og naboen Bayer Leverkusen så tro om igen. For mens kampen bliver refereret til som ”Rhein-Derby” så findes derbyet i version 2.0. Selvom de to tyske fodboldklubber FC Köln og Borussia ikke har kæmpet side om side for at sikre sig mesterskabet siden 1978, betyder det ikke at rivaliseringen er lagt på hylden. Faktisk har kampen ikke mistet noget af sin intense atmosfære selvom derbyet ikke længere afgør hvem der løber med titlen som ”meister” når Bundesliga-sæsonen når sin ende.


Derbyet har som nævnt et velkendt navn, som godt kan skabe lidt forvirring. Kampen bliver nemlig kaldt Rhein-derby og det samme gør opgøret mellem FC Köln og Bayer Leverkusen. Dog kan du være sikker på at de lokale Mönchengladbach-tilhængere vil sige at det ægte Rhein-Derby er kampen mellem dem og FC Köln. At denne kamp skulle bære navnet, giver da også mening da klubberne er de to mest vindende i regionen. Köln står noteret for to Bundesliga-titler, mens Borussia Mönchengladbach kan bryste sig af intet mindre end fem titler hvortil der skal lægges to Europacup sejre og yderligere tre finaler.


Klubbernes rivalisering tog sin begyndelse i 1950 og de følgende over 70 år er rivaliseringen kun taget til i styrke. Det er kampen om hvem der både nu, og historisk set, er den bedste klub i Rhein-regionen. I denne sammenhæng tæller Bayer Leverkusen ikke, da de ikke har et eneste tysk mesterskab i bagagen.


Det historiske og stemningsfyldte derby spilles normalt for fyldte tribuner. Begge klubbers hjemmebaner har plads til over 50.000 tilskuere så der er stemningsgaranti på stort set hele stadion, uanset hvor du ser kampen. Men skal du helt tæt på de mange følelser der udspiller sig, så lad os hjælpe dig med pladser tæt på Nordkurve på Borussia Park eller Südkurve på RheinEnergie Stadion i Köln. Uanset dit valg er du garanteret en kamp med fuldt tryk på tribunerne og et historisk derby på banen. Det her er kampen som ingen vil tabe og alle vil vinde. Det er tysk fodbold når det er allerbedst.

Andre Rivalopgør