Exeter City vs Plymouth Argyle

The Devon Derby

I regionen Devon, i den sydvestligste del af England finder du rolige landsbyer, milde temperaturer og smukke sandstrande, men du finder også et af de derbys der er værd at rejse efter. Klubberne Exeter City F.C. og Plymouth Argyle frister begge en tilværelse i den engelske League One, en liga der normalt ikke har verdens bevågenhed, men når de to hold går på banen mod hinanden, så er det til international atmosfære, udsolgte stadions og en følelse af at være meget, meget langt fra en typisk League One kamp.


De to klubbers rivalisering er faktisk så intens, både på og udenfor banen, at klubbernes møde i flere sammenhænge er kåret til den anden mest intense rivalisering i engelsk fodbold, kun overgået af to andre sydengelske klubber, Portsmouth og Southampton. Rivaliseringen kommer delvist fra det faktum at Exeter er regionens ”hovedstad”, mens Plymouth er et selvstyrende område indenfor regionen Devon. Faktisk lidt som vi kender det fra Madrid og Barcelona i Spanien. Du skal derfor opleve derbyet hvis du er til intens stemning, intens rivalisering, følelser der sidder uden på tøjet og selvfølgelig at du også er til at opleve en anden del af England end London, Manchester og Liverpool, som traditionelt er landets fodbolddestinationer. Hernede på sydkysten er fodbold meget mere end 22 mand og en bold.


I Exeter spilles kampene på det over hundrede år gamle St. James Park med plads til næsten 9.000 tilskuere, mens kampen i Plymouth spilles på det noget større Home Park, der har en kapacitet på over 16.000, og derfor også er det absolut bedste sted at opleve den intense atmosfære fra det øjeblik at Plymouth Argyle løber på banen til det historiske derby, der første gang blev spillet i 1908.


Oplev lokal stemning, de sydengelske pubber hvor passionen for fodbolden binder de lokale sammen, ægte klubkærlighed og intens rivalisering og hold samtidig et par dages ferie i et af Englands smukkeste og varmeste områder. Kærligheden til fodbolden, stemningen og hjembyerne er tydelig overalt, og helt upåvirket af de store penge i de højere divisioner. The Devon Derby er ægte følelser, kærlighed og rivalisering som fodbold skal og burde være. Kontakt os for at høre mere om mulighederne for at opleve en af de mest intense og atmosfærefyldte kampe på de britiske øer, i en region som kun de færreste kender til.

Andre Rivalopgør