Preston vs Blackpool

West Lancashire Derby

Blackpool, englændernes foretrukne ferieparadis beliggende i landets nordøstligste hjørne, men indenfor rækkevidde af storbyerne Liverpool og Manchester. Her i byen finder du det mærkelige, det inspirerende og det der overhovedet ikke giver mening, men heldigvis har byen også en fodboldklub som de lokale elsker, og et derby, det er der også og derfor har du ingen undskyldning for at blive væk.


Med den uofficielle titel ”M55-derbyet”, efter motorvejen der forbinder Preston med Blackpool, er West Lancashire-derbyet et af de mest klassiske og elskede derbys i Nordengland. De to klubber er beliggende kun 25 kilometer fra hinanden så rivaliseringen er intens og til kampene er der næsten altid udsolgt. Derbyet blev første gang 1901 og rivaliseringen er kun intensiveret sidenhen. Desværre har begge klubber haft et ry som elevatorhold i divisionerne og derfor har der gennem tiden været længere perioder uden M55-derbyet.


Specielt Blackpool har efter deres tur i Premier League i 2010 været på tur i divisionerne, men efter at nedturen kulminerede i League Two er klubben tilbage i Championship hvor Preston North End har været at finde siden 2015. Det betyder at derbyet er tilbage med intens stemning som vi kender det fra det nordengelske, hvor følelserne sidder udenpå tøjet, hvor man ikke er bange for at råbe sine frustrationer ud og hvor den lokale fodboldklub er samfundets identitet.


De intense dueller spilles på henholdsvis Bloomfield Road i Blackpool, et stadion med plads til 16.500 tilskuere og Deepdale i Preston, et moderne fodboldstadion med 23.400 tilskuere. Da de to hold mødtes på Deepdale tilbage i 2013 skabte en Preston-sejr så stor eufori at en større ”pitch-invasion” udspillede sig og yderligere tilføjede et kapital til den intense nordengelske rivalisering, som du nu kan være en del af på din næste fodboldrejse til det nordvestlige England. Kontakt os for at høre hvordan du kan opleve et ægte Championship derby med intens atmosfære, intense følelser og en krig på banen, muligvis i kombination med en eller flere Premier League kampe i nærliggende Liverpool eller Manchester.

Andre Rivalopgør