Logo of Brentford
Logo of Brentford

Fodboldrejser til Brentford

Ta' med på en fodboldrejse til Brentford FC i byen London & omegn. Stadionet Brentford New Stadium har plads til 17.250 tilskuere. Klubben ligger i den 2. bedste engelske række kaldet Championship. Byen London & omegn har med cirka 9 mio. indbyggere en masse spændende seværdigheder, attraktioner og steder at opleve.

Stadion

Brentford Community Stadium

Nuværende turnering

content image

Fodboldrejser til Brentford, London – Brentford FC

Danskerklubben Brentford F.C. fra London spiller sine hjemmekampe på det splinternye Brentford Community stadium, der har en kapacitet på 17.250 tilskuere. Klubbens største rivaler er de lokale klubber Queens Park Rangers og Fulham F.C. hvor der altid er garanti for fyldte tribuner og høj intensitet til kampene. Du kan kombinere din fodboldrejse til London masser af seværdigheder, kultur, heftigt aftenliv og et væld af aktiviteter for alle aldre, året rundt.

Bierne fra Brentford

Brentford har eksisteret som klub siden 1889 og båret kælenavnet ”The Bees” siden 1890’erne hvor støttende tilråb til en spiller blev misforstået af en lokal avis der troede at der blev råbt ”Buck up Bees” hvorefter navnet blev hængende omkring holdet. Den første professionelle liga som holdet trådte ind i var den lokale ”London League”. Holdet startede begyndte deres fodboldrejse i London ligaens anden bedste række, men rykkede hurtigt op i den bedste række hvorfra de rykkede videre op i ”Southern League” inden udgangen af 1890’erne. Det skulle også lykkedes for londonklubben at vinde den liga så tidligt som i 1901.

Derfor var det også logisk at Brentford var blandt deltagerne da holdene til den engelske fodboldliga udvælges efter afslutningen på første verdenskrig. Klubben startede tilværelsen som officiel Engelsk ligaklub i den 3. bedste række, men rykkede op efter at have vundet ligaen i 1933. Derefter red klubben på en bølge af store resultater og allerede i 1935 kunne klubben tage det sidste skridt mod den bedste engelske fodboldrække da de vandt 2. division. Herefter var klubben at finde i den bedste fodboldrække før en lang periode med nedrykninger og svingende resultater begyndte for ”The Bees”.

Flere år som elevatorhold i divisionerne

Efter den gode periode i den bedste division i Engelsk fodbold begyndte et sandt mareridt for forstadsklubben der kulminerede med en tur i den fjerde bedste række i 1962. Efter at have vundet ligaen året efter rykkede klubben op, men perioden som elevatorhold fortsatte dog frem til sidst i 1970’erne hvor klubben fik etableret sig i den 3. bedste række og spillede de næste 14 sæsoner her indtil de vandt ligaen 1992. Fornøjelsen varede dog kort for allerede året efter var Brentford igen at finde i den engelske 3. division.

Holdet fra Greater London Area var dog ikke færdige med at stifte bekendtskab med 4. division for i 1998 var den på ny gal hos de rød/hvide fra Brentford. Nedrykninger forekom i både 1998 og igen i 2007 før det for alvor begyndte at vende til det bedre. Herfra var det farvel til det onde bekendtskab med League Two og goddag til de noget mere professionelle forhold i League 1. 

Oprykningen til The Championship hvor klubben i dag frister tilværelsen kom i hus 2014. Herefter spillede holdet god fodbold og holdets ellers hårdtprøvede fanskare blev fik nogle tiltrængte fodboldoplevelser i løbet af sæsonen. På trods af en topplacering da sæsonen sluttede i 2015 måtte de se oprykningen til Premier League glippe på dørtrinet da de tabte play-off kampen. Generelt har klubben haft det svært med finalekampe da de på godt 20 år havde tabt hele fire af slagsen.

Thomas Frank og den danske relation

I 2016 kom danske træner Thomas Frank til forstadsklubben og på trods af manglen på helt store resultater i trænerkarrieren var det en stålsat dansker der landede i udkanten af London efter ”Oscar Gate” havde kostet jobbet i Brøndby I.F. Klubben havde på det tidspunkt allerede et samarbejde med fodboldklubben F.C. Midtjylland hvorigennem kontakten til Thomas Frank var blevet formidlet.

Den danske træner begyndte med en assistentrolle i klubben, men blev i oktober 2018 forfremmet til manager for bierne.

Thomas Franks første periode i spidsen for klubben var ikke nogen større succes og placeringen som nummer 11 i ligaen talte sit tydelige sprog. Placeringen var som sådan ikke dårlig for klubben for nedrykningspladserne var langt væk, men forhåbningerne var store til klubbens nye danske manager. Den første portion danske spillere var allerede hentet til klubben i den forgangne sæson i form af Henrik Dalsgaard og Mads Bech Sørensen. Den liste skulle kun blive længere som Thomas Franks tid som manager fortsatte.

I Franks første hele sæson som Brentford manager fik han sat sit eget præg på holdet og spillere som Christian Nørgaard og Mathias Jensen kom til. Til gengæld blev den tidligere FCN angriber Emiliano Marcondes fundet for let og udlejet til F.C. Midtjylland. Den taktik gav i høj grad pote og sæsonen skulle vise sig at starte på den bedst mulige måde. I mellemtiden fik både Christian Nørgaard og Henrik Dalsgaard masser af spilletid på det danske landshold, så det var spillere med selvtillid som Thomas Frank rådede over.

Sæsonen startede ikke godt for Brentford-mandskabet der kun havde fået tre sejre ved indgangen til oktober 2019. Der skulle dog ske ting og sager for pludselig begyndte tingene at falde ud til holdets fordel og så steg holdets placeringer markant. Det blev til en stime af sejre over blandt andet Swansea og evighedsrivalerne fra QPR. Resultaterne voksede dog ikke ind i himlen og resultaterne var svingende inden ligaen i marts 2020 blev stoppet på grund af Corona.  I juni blev ligaen genoptaget og Brentford lagde ud med en vital sejr over rivalerne fra Fulham og vandt herefter yderligere syv kampe på stribe, holdet havde kurs mod Premier League. I den afgørende fase løb holdet dog ind i et par nederlag der betød at holdet måtte i slutspil om en oprykning. Her gik Brentford, efter en tæt semifinale mod Swansea, videre til finalen på Wembley som blev tabt til rivalen Fulham. Ironisk nok var det Fulhams første sejr over Brentford i sæsonen. Resultatet sendte Fulham tilbage i det gode selskab, mens Brentford måtte sluge den enorme skuffelse at misse oprykningen på målstregen. 

Nyt Stadion og historisk store forventninger

Ovenpå den store skuffelse rykkede holdet i sommeren 2020 fra det gamle stadion, Griffin Park til det nybyggede og arkitektonisk flotte Brentford Community Stadium der skal danne ramme om de lokale fodboldoplevelser i fremtiden. Holdet tog godt imod den nye hjemmebane og spiller igen i 2020/21 sæsonen med om oprykning til Premier League, en triumf som vil kunne tilskrives det hårde arbejde som den tidligere ungdomslandstræner har lagt i fodboldprojektet i London-forstaden. Skal du med på en fodboldrejse til danskerklubben Brentford F.C. hvor der måske, venter eventyrlige fodboldoplevelser i Premier League. Brentford er ikke længere et hold der kan afskrives på forhånd og historien som elevatorholdet er nu en historie fra fortiden.

Registreret i rejsegarantifonden Nummer: 3350
Registreret i rejsegarantifonden Nummer: 3350
Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening