Logo of Everton

Fodboldrejser til Everton

Ta' med på en fodboldrejse til Everton FC i byen Liverpool & omegn. Stadionet Goodison Park har plads til 39.414 tilskuere. Byen Liverpool & omegn har med cirka 1.5 mio indbyggere en masse spændende seværdigheder, attraktioner og steder at opleve.

Stadion

Goodison Park

Nuværende turnering

content image

Fodboldrejser til Everton/Liverpool – Everton FC

Liverpoolklubben Everton har en lang og gloværdig historie bag sig, på trods af rollen som den lille klub i byen ved Meyseyside. Sammen med ærkerivalen Liverpool F.C. tegner klubben den lokale fodboldscene i Liverpool i Englands nordvestlige hjørne. Fodboldklubben hører hjemme i området Everton. Holdet spiller sine hjemmekampe på Goodison Park stadium der har plads til 39.414 tilskuere. Kombinér din foldboldoplevelse med nogle dage på Merseyside der dækker Liverpool og omkringliggende byer ved Merseyfloden. Byen inkl. Merseyside har ca. 1,5 mio. indbyggere og byder på en lang række aktiviteter, seværdigheder og underholdningsmuligheder.

Klubben der begyndte på Anfield

Everton er den ”lille” klub i byen Liverpool i Englands nordvestlige del. Klubben har stort set været en del af den bedste engelske fodboldrække lige siden, da klubben samlet set kun har tilbragt fire sæsoner udenfor landets bedste fodboldrække. En præstation der fortsat er rekord for engelsk fodbold. Det er så vidt en klub med en stolt historie og det viser sig også ved klubbens ni fodboldmesterskaber, fem FA Cup’s og ni triumfer i Charity Shield kampene. 

Everton har budt deres mange fans indenfor til fodboldoplevelser i over 143 år og i dag jagter de årligt pladserne i Europa League og Champions League, men uheld har betydet at klubben sæson efter sæson må se sig selv ende lige udenfor de vigtige europæiske pladser. Skal du være en del af jagten på klubbens næste store triumfer så tag på en fodboldrejse til Liverpool og støt de blå i jagten på tidligere tiders storhed.

Everton blev stiftet i 1878 og er dermed 14 år ældre end rivalerne fra Liverpool, der også er baseret i bydelen Everton. I 1882 rykkede de blå ind på det nybyggede Anfield stadion ved Stanley Park hvor klubben skulle spille de næste 10 år. Ni år senere i 1891 vandt klubben dets første mesterskab og det eneste der blev vundet på tidens hjemmebane, Anfield. Året efter endte klubbens ledelse i en større diskussion med ejeren af Anfield stadion omkring prisen for at leje stadion. Everton stod på den ene side og krævede lavere leje fordi prisen var stødt stigende hvert år, mens Anfield-ejeren ville have at klubben skulle betale mere da interessen for klubben var stigende hvilket resulterede i flere fans på stadion.

Konflikten blev optrappet i en sådan grad at klubben trak sig fra Anfield og i stedet flyttede, godt en kilometer på tværs af Stanley Park, til klubbens nuværende hjemmebane, Goodison Park. Stridighederne endte dog ikke her for Anfields ejer, der var tidligere bestyrelsesmedlem i Everton F.C. prøvede efterfølgende at overtage klubbens artefakter i form af farver, logo, ligaposition og kampprogram. Altså stort set alt hvad klubben havde på nær dens bestyrelse og dens spillere. Forsøget blev forhindret af fodboldunionen og den rasende Anfield ejer stiftede i stedet fodboldklubben Liverpool F.C. der siden 1892 har haft hjemmebane på Anfield. Den grimme konflikt skabte allerede fra starten en kraftig rivalisering mellem de to Liverpool klubber. I dag er de altid intense kampe mellem Everton og Liverpool kendt som ”The Merseyside Derby”.

Efter at have vundet FA Cuppen i 1984 ventede større resultater lige om hjørnet for de blå fra Meyseyside. En af de største triumfer forekom i den efterfølgende sæson hvor Everton som FA Cup vindere trådte ind i ”UEFA Cup Winners Cup”. Her gik klubben hele vejen og slog blandt andet Bayern München før Rapid Wien blev sat til vægs i finalen. Det var i øvrigt i samme måned hvor den anden Liverpool klub var involveret i stadionkatastrofen på Heysel hvorefter Engelsk fodbold i de efterfølgende år blev udelukket fra europæisk deltagelse. Det var ikke kun i Europa at klubben havde succes for i den hjemlige liga vandt holdet deres første mesterskab i 15 år da klubben på solid facon satte konkurrenterne til vægs. Specielt var det at mesterskabet kom i hus med hele 13 point ned til ærkerivalerne fra Liverpool på 2. pladsen.

Det blev dog ikke til flere internationale fodboldrejser for klubbens fans da alle hold var blevet udelukket fra Europa efter katastrofen på Heysel. På trods af at der endnu engang var kommet noget i vejen for Everton i en af klubbens stærkeste perioder blev klubbens dominans i ligaen ved. Det betød at klubben endnu engang og hidtil seneste gang kunne løfte ligatrofæet i 1987.

Den gyldne Everton periode i 1980’erne

Gennem årtierne havde klubben vundet en stribe mesterskaber og pokaltitler, men hver gang klubben havde været på toppen og ved at overtage tronen som Englands bedste fodboldhold var ligaen blevet afbrudt på grund af verdenskrige og andre internationale konflikter. I 1980’erne var der dog intet i vejen for at klubben kunne gå hele vejen og en god periode udviklede sig til den bedste i klubbens historie med to mesterskaber, en FA Cup, adskillige Charity Shields og klubbens hidtil eneste europæiske triumf.

Endnu en jagt på storhed for Everton 

I løbet af 90’erne faldt klubben længere og længere ned i tabellen og klubbens storhedstid var langt væk. De eneste trofæer klubben fik hevet hjem til Goodison Park i perioden var en FA Cup og en Charity Shield i 1995. I 2002 blev krisen så stor at klubben balancerede på kanten af nedrykning og manageren der kom ind for at styre holdet væk fra den truende deroute hed David Moyes, en skotte der skulle få sat skik på holdet og føre dem frem som fast inventar i ligaens øverste halvdel. I Moyes første tid fik han både sikret klubben en 7. plads i ligaen, som var klubbens højeste i 7 år, og solgt supertalentet Wayne Rooney til Manchester United for et rekordbeløb på 28 millioner pund.

I de følgende år investerede klubben massivt i nye spillere og Moyes slog flere rekorder ved blandt andet at hente Marouane Fellaini. Resultatet viste sig ved at Everton klarede det hele vejen til FA Cup finalen i 2009 hvor de dog måtte se sig slået af stjernerne fra Chelsea. Moyes forlod Goodison Park efter 10 år i spidsen for klubben da Manchester United tilbød stillingen som arvtager for en anden populær skotte.

Under forskellige managere fortsatte Everton som en klub der indimellem fik kvalificeret sig til Europa og nogle gange kom op med ganske fine resultater, selvom det kneb voldsomt med at skabe de helt store resultater. Klubben hentede den italienske stjernemanager Carlo Ancelotti til i december i 2019 og håbet er at han kan bringe klubben tilbage til tidligere tiders succes. Sammen med den talentfulde trup blandet med stærke rutinerede kræfter er Everton klar til på ny at jagte drømmen. Fra 2023 er det planen at klubben skal give fansene fodboldoplevelser på et helt nybygget stadion ved havnefronten i Liverpool. Det nye stadion skal erstatte det over 100 år gamle Goodison Park stadium der er et af de mest klassiske og historiske stadions i England. Er du klar til at tage på en fodboldrejse til den blå side af Liverpool?

Registreret i rejsegarantifonden Nummer: 3350
Registreret i rejsegarantifonden Nummer: 3350