Logo of Leicester

Fodboldrejser til Leicester

Ta' med på en fodboldrejse til Leicester C i byen Leicester & omegn. Stadionet King Power Stadium har plads til 32.261 tilskuere. Klubben ligger i den næstbedste engelske række kaldet Championship. Byen Leicester & omegn har med cirka 500.000 indbyggere en masse spændende seværdigheder, attraktioner og steder at opleve.

Stadion

King Power Stadium

Fodboldrejser til Leicester – Leicester City FC

Leicester City var indtil midten af 10’erne ikke kendt meget længere end til Leicesters kommunegrænser. Det fik klubben dog ændret på og i dag er klubben kendt vidt og bredt. Historien har dog ikke altid været på klubbens side og gennem årene har klubben levet en relativt anonym tilværelse med perioder i henholdsvis den bedste og næstbedste fodboldrække i England. Fodboldklubben spiller sine hjemmekampe på det moderne King Power Stadium, et stadion med plads til 32.261 tilskuere. På dine fodboldrejser til Leicester kan du foruden fodbold også bruge tid på at udforske byen med godt en halv million indbyggere. Leicester byder på en gammel bydel, en katedral samt en omegn med hyggelige byer der bedst besøges på markedsdage. Desuden finder du masser af aktiviteter året rundt og aftenliv er der heller ikke sparet på i Leicester.

Klubben der aldrig fandt sig til rette i en liga

Leicester Citys historie er siden navneændringen til dens nuværende navn, efter første verdenskrig, mest kendt for sine ophold i hhv. den bedste og næstbedste engelske fodboldrække. De marineblå havde sommetider lange ophold i både første og anden division og det skete altid bedst som man skulle tro at klubben var ved at etablere sig. De mange ture op og ned har betydet at mange fodboldfans har glemt klubben for en tid for så pludselig at se den dukke op igen et årti senere. Sådan gik det klubben før anden verdenskrig og også efter, faktisk er det gået sådan lige til nu, men af flere grunde er det blevet lidt mere interessant at følge klubbens fodboldrejser i både England og på det europæiske kontinent som fan af Leicester City.

En af de kendte ansigter der har repræsenteret klubben i både den næstbedste og den bedste engelske fodboldrække er målmanden Kasper Schmeichel der har spillet i klubben siden 2011. Han kom til efter at klubben havde været en tur nede og vende i den 3. bedste række i 2009 for første og eneste gang i klubbens over 100 år lange historie. Siden da har Kasper Schmeichel udviklet sig til en sikker sidste skanse for de marineblå og han havde en hovedrolle i klubbens største resultat nogensinde. Vejen til det resultat begynder dog et helt andet sted.

Det nye årtusinde og problemerne i Leicester City

Klubben gik ind i 00’erne som Premier League hold, en titel de havde haft siden 1996, men det skulle ikke holde længe. For de glade 90’ere med blandt andet superstjernen Emile Heskey på holdkortet var forbi og en ny æra var ved at tage form i Leicester. I 2002 rykkede klubben ud af den bedste række med et brag da det blev til en 20. plads ud af 20 deltagende hold. Klubben havde dog ikke i sinde at skulle spille på anden klasse længe for det nybyggede stadion gav energi til holdet og allerede året efter var Leicester tilbage i Premier League. Igen skulle det dog ikke gå Leicesters vej og en sløj sæson endte med endnu en nedrykning til The Championship og denne gang skulle nedrykningen ramme Leicester så hårdt at de ikke var at finde i den bedste række i de følgende 10 år. 

Efter nedrykningen begyndte en række kritiske år for klubben hvor midlerne var små og forventningerne til stadighed høje blandt klubbens fans. I 2006 blev klubben solgt og den nye ejer formåede at ansætte- og fyre hele seks forskellige managere på lidt over et år hvilket til sidst fik en ganske fatal udgang for klubben. I 2008 måtte Leicester acceptere at de for første gang i klubbens historie måtte en tur ned i League 1. Nedrykningen resulterede i endnu en trænerfyring, men ansættelsen af Nigel Pearson skabte alligevel noget ro på holdet hvilket resulterede i en hurtig oprykning til The Championship. Resultaterne for holdet var markant bedre end de tidligere år og to gange lykkedes det for klubben at nå playoff-runderne til Premier League hvor den sidste skarphed dog manglede.

Det lykkedes dog klubben, med Kasper Schmeichel på mål, at rykke op i Premier League i 2014 efter en periode på 10 år. Det var ikke nogen nem opgave at nå Premier League, men resultaterne flaskede sig fuldstændig for klubben og oprykningen blev til sidst sikret via en førsteplads i The Championship. Det skulle dog blive til meget større fodboldoplevelser for klubbens fans i de følgende år. Den første sæson i Premier League var hård ved klubben og på trods af en fremragende start hvor Leicester City F.C. blandt andet slog Manchester United med 5-3, efter at have været nede med 1-3, gik gassen af ballonen. I begyndelsen af april 2015 var klubben hele 7 point fra redning med kun 9 kampe tilbage. De skulle dog lave et af de fornemmeste comebacks i engelsk fodbolds historie ved at på imponerende vis at overleve gennem siv sejre i de sidste ni kampe.

Mesterskab, Europa og fremtiden

På trods af at man kun lige akkurat havde sikret sig overlevelse sæsonen tidligere var det et stålsat mandskab der lagde ud og symbolet på det var Jamie Vardy. Angriberen slog alle rekorder ved at score 13 mål på 11 kampe og så kunne klubbens fans pludselig drømme om fodboldrejser til det europæiske kontinent. I december måned lå klubben på førstepladsen i ligaen som var i skærende kontrast til den bundplacering holdet havde haft præcis et år tidligere. Fansenes drøm om europæiske fodboldoplevelser blev en realitet da klubben i april slog Sunderland 2-0. Det var første gang i klubbens historie at det lykkedes at kvalificere sig til UEFA Champions League. Jamie Vardy og resten af Leicester holdet var dog ikke færdige med at producere det der senere er blevet kaldt det største chok i engelsk fodbold nogensinde.

Godt en måned senere kunne Leicester sikre sig titlen som Premier League vindere uden selv at spille. Det hele afhang af kampen mellem Tottenham og Chelsea, en kamp der efter et sandt drama endte 2-2 og dermed sendte et af de mest eftertragtede trofæer i verden til King Power Stadium i Leicester. Resultatet betød at klubben blev den første nogensinde der på kun syv år havde formået at rejse sig fra en position i den tredje bedste række til engelske Premier League mestre. Mesterskabet blev begyndelsen på en ny epoke for Midlands holdet og i næste sæsons Champions League var klubbens fans på fodboldrejser til flere europæiske byer for at følge holdet. Endestationen blev Madrid hvor det blev til en knebent nederlag til Atletico Madrid.

I den hjemlige liga dalede resultaterne en smule i de kommende sæsoner og fodboldoplevelser var der igen blevet længere imellem. Leicester formåede dog at tilspille sig en Europa League plads i 2020 og i ligaen lå klubben halvvejs gennem sæsonen 20/21 til en endnu en flot placering og måske muligheden for at sende deres fans afsted på flere fodboldrejser fyldt med nye fodboldoplevelser. Skal du være med til at støtte Leicester City F.C. på deres jagt mod succes i Europa eller den endelige etablering i Premier League?

Registreret i rejsegarantifonden Nummer: 3350
Registreret i rejsegarantifonden Nummer: 3350