Logo of Stoke City

Fodboldrejser til Stoke City

Ta' med på en fodboldrejse til Stoke City F.C. i byen Stoke-on-Trent & omegn. Stadionet Britannia Stadium har plads til 30.089 tilskuere. Klubben ligger i den 2. bedste engelske række kaldet Championship. Byen Stoke-on-Trent & omegn har med cirka 300.000 indbyggere en masse spændende seværdigheder, attraktioner og steder at opleve.

Stadion

bet365 Stadium

Nuværende turnering

Fodboldrejser til Stoke-on-Trent – Stoke City F.C.

Stoke City F.C. var et kendt ansigt i Premier League fra 2008 og frem til 2018 hvor klubben rykkede ned i The Championship. Fra 2008 til 2015 var den tidligere danske landsholdsmålmand Thomas Sørensen førstevalg som sidste skanse i klubben. Stoke City, som populært kaldes ”The Potters”, spiller sine hjemmekampe på det fine Britannia stadium (Bet365 stadium), som har plads til 30.089 tilskuere. Klubbens største rivaler er Port Vale, men da de to hold sjældent mødes, har klubben skabt rivaliseringer med blandt andre Derby County, West Bromwich Albion og Wolverhampton Wanderers. Vil du have ekstra liv på tribunerne er det altid en god idé at være på plads til en af disse kampe. Går din rejse til Stoke-on-Trent befinder du dig midt mellem storbyerne Birmingham mod syd og Manchester samt Liverpool mod nord. Derudover har du nationalparken, Peak District, som er perfekt til naturoplevelser, beliggende nordøst for byen.

Fodboldklubben fra pottebyen

Stoke City F.C. fik sit nuværende navn i 1925 efter at en række mindre byer i området var blevet sammenlagt under navnet Stoke-on-Trent. Det betød at byen fik storbystatus hvilket gav klubben mulighed for at introducere ”City” i dens navn. I dag har Stoke-on-Trent ca. 250.000 indbyggere og byen er foruden fodboldklubben også kendt for sin enorme potteproduktion, der har gjort fodboldklubben kendt som ”The Potters”.

 I nyere tid har klubben haft dens bedste periode ved indgangen til 10’erne hvor klubben foruden den længe ventede oprykning til Premier League også fik spillet sig frem til finalen i FA Cuppen, verdens fineste pokalturnering. På vejen til finalen havde holdet sendt Wolverhampton, Brighton & Hove, West Ham og Bolton ud af turneringen. Finalen var bød ikke på de helt store fodboldoplevelser og endte til sidst med et spinkelt 0-1 nederlag til storklubben Manchester City.

Stoke City på europæiske fodboldrejser

I 2011 havde klubben kvalificeret sig til Europa League gennem finalepladsen i FA Cuppen og det skulle lede til klubbens bedste europæiske præstationer i historien. I Kvalifikationen sendte klubben kroatiske Hajduk Split og schweiziske F.C. Thun ud. I gruppespillet endte klubben som nummer to i gruppe E med hold som Besiktas, Dynamo Kiev og Maccabi Tel Aviv. Klubben måtte dog acceptere et nederlag i den første knockoutrunde hvor det blev til et samlet 0-2 nederlag til spanske Valencia.

I dag er klubben at finde i The Championship hvor den samler kræfter til nye store fodboldoplevelser. Stoke befinder sig i midten af tabellen og i position til at indlede jagten på oprykningen. På fodboldrejser til Stoke-on-Trent kan du være med live når klubben spiller for langt mere end blot ære.

Registreret i rejsegarantifonden Nummer: 3350
Registreret i rejsegarantifonden Nummer: 3350