Hertha Berlin vs Union Berlin

Berlin derby

Tysklands hovedstad Berlin har selvfølgelig også et derby, men modsat mange andre derbys så har Berlin-derbyet involveret adskillige forskellige klubber gennem årene. I 1950’erne var det kampen mellem Tennis Borussia Berlin og Hertha BSC der blev betegnet som byens fodbold-derby. Sidenhen kom også Blau-Weiss 1890 og SC Charlottenburg til. Og som om det ikke var nok fandt vi også FC Vorwarts Berlin, SC Dynamo Berlin og til sidst også Union Berlin i byen. Grunden til at alle disse klubber har spillet ”Berlin-derbyet” er at klubberne kun sjældent har spillet i den bedste række samtidig. Derfor er Berlin-derbyet historisk set blevet spillet mellem de højest rangerende hovedstadsklubber, uagtet hvem disse så måtte være.


Senest har Hertha Berlin haft en længere årrække som den eneste hovedstadsklub i den bedste tyske fodboldrække, men ikke desto mindre er FC Union Berlin nu, for første gang, med i det bedste selskab hvilket betyder at Berliner-derbyet er tilbage og det klæder hovedstadens fodboldscene. I 2019 blev den første Bundesliga kamp mellem de to gamle rivaler fra dagene i de lavere rækker, en voldsom og intens oplevelse med fyldt stadion, masser af fyrværkeri og en sejr til de nytilkomne fra FC Union Berlin efter et straffespark blev omsat til mål efter små 80 minutter.


Et hovedstadsderby er altid en speciel oplevelse og i Berlin er det ingen undtagelse, men hvor er det så bedst at se kampen? Hertha Berlin har hjemme på det historiske OL-stadion, bygget til formålet i 1936 og storrenoveret frem mod VM i Tyskland i 2006. I dag har Olympiastadion plads til 74.500 tilskuere hvor især ostkurve skal opleves hvis du er til tysk fodboldstemning når det er bedst. Eneste anke på det eller storslåede stadion er løbebanen, som skaber en større distance til banen. Modsat bliver derbyet hos Union Berlin spillet på det noget mere ydmyge Stadion An der Alten Försterei, der blot har plads til 22.000 tilskuere, og dermed et af de mindste bundesligastadions. Lad dig dog ikke narre, for stemningen bag det ene mål kan sagtens måle sig med stemningen på Olympiastadion, så hvor du skal se kampen må afhænge af om du er mest til rød, eller blå.

Andre Rivalopgør